Hoivakoti Jooseppi valmistui ja otettiin käyttöön heinäkuussa 2015. Jooseppi on moderni tehostetun palveluasumisen yksikkö, jonka suunnittelussa on huomioitu erityisesti muistisairaiden asukkaiden tarpeet.

Luonnollisesti tilat ovat kauttaaltaan esteettömät ja uusin tekniikka on tuonut mukanaan lisää esteettömyyttä, mm. ovien sisältä laskeutuvat palo-osastoivat kynnykset. Joosepissa on maalämpö, jota hyödynnetään asuntojen ja yhteistilojen viilennykseen kesähelteillä.

Joosepin voi tulla asukkaaksi Eloisan kautta.

Ryhmäkodit ja asunnot

Jooseppi muodostuu kolmesta ryhmäkodista, joissa kussakin on 12 asuntoa. Joosepin asunnot ovat vuokra-asuntoja, joihin asukas saa tarvitsemansa hoiva- ja kodinhoitopalvelut. Jokaisessa asunnossa on tilava, tukikahvoin ja apuvälinein varustettu kylpyhuone/WC. Asunnoista voidaan tarvittaessa yhdistää kolme kahden hengen huonetta pariskuntien käyttöön.

Asunto on asukkaan koti, jonka voi luonnollisesti kalustaa ja sisustaa haluamallaan tavalla. Iltakodin palvelutaloissa itsemääräämisoikeutta ja yksityisyyttä pidetään kunniassa. Kaikessa toiminnassa pyritään kodinomaisuuteen ja ryhmäkodit tukevat vanhuksen omatoimista selviytymistä arjessa, lisäävät turvallisuuden tunnetta ja sosiaalisia kontakteja.

Kaikissa ryhmäkodeissa on asuntojen lisäksi yhteistila, joissa asukkaat pääsääntöisesti ruokailevat. Lisäksi asukkailla on käytössä isompi yhteistila, takkatupa. Takkatupaa voi hyödyntää mm. liikunta tai kokoontumistilana. Takkatuvan vieressä sijaitsevat saunatilat. Sauna- ja pesutilat ovat avarat, saunassa voi piipahtaa vaikka pesulavetilla, eivätkä muutkaan apuvälineet ole este saunomiselle.

Turvallisuus

Joosepin sisäpiha muodostaa turvallisen ulkoilu- ja virkistäytymispaikan, jossa voi vaikka nautiskella päiväkahvit tai seurustella naapureiden kanssa. Turvallisuus on Joosepissa muutoinkin ykkösasia.

Asukkaalla on hätätilanteita varten ranneke, jolla hoitaja on saatavissa nopeasti paikalle. Hoitaja voi muodostaa hälytyksen sattuessa kaksipuolisen puheyhteyden asuntoon. Joosepin ulko-ovet ovat lukittuina vuorokauden ympäri; ulko-ovilla, sisäpihalla ja yhteisissä tiloissa on tallentava kameravalvonta. Hoitohenkilökuntaa on aina paikalla, päivin ja öin. Kiinteistön kaikissa tiloissa on lisäksi automaattinen sammutusjärjestelmä sekä paloilmoitinjärjestelmä.

Omavalvontasuunnitelmat

Tutustu omavalvontasuunnitelmaan klikkaamalla alla olevaa:

Jooseppi omavalvontasuunnitelma 2023